Vyzkoušejte lehké jídlo na hubnutí s nádechem Itálie.

 

Suroviny (1 porce)
125 g cukety, mořská sůl, 40 g sýru Feta, 125 g rajčatových kousků, 1 lžička olivového oleje k potření, ¼ svazku bazalky, ½ lžičky škrobu, 1 stroužek česneku, pepř, ½ polévkové lžíce vinného octa, 20 g eidamu (s obsahem do 30 % tuku v sušině)

 

Postup
Očistíme a omyjeme cuketu. Nastrouháme na tenké plátky a blanšírujeme cca 1 minutu ve slané vodě, prudce ochladíme studenou vodou a osušíme. Ovčí sýr nakrájíme na malé kousky a spolu s nakrájenými rajčaty necháme okapat.
Připravíme si troubu na 220 °C (horkovzdušnou troubu na 200 °C) a na pár minut zahřejeme. Zapékací formu potřeme olejem.
Propláchneme bazalku vodou, osušíme a nakrájíme na proužky. Bazalku, rajčata a škrob smícháme dohromady a přidáme prolisovaný česnek, který jsme si předem očistili. Dochutíme kořením, solí, pepřem a octem.
Na každý plátek cukety dáme dvě čajové lžičky rajčatové směsi a sýru feta a opatrně srolujeme. Rolky postavíme do formy.
Směsí, která nám zbude, zalijeme rolky a posypeme nastrouhaným eidamem. Rolky zapékáme v troubě cca 20 minut.


Výživová hodnota na porci
188 kcal, cholesterol 22 mg, tuk 11 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 8 g, vláknina 3 g

Share This Article

Předchozí recept

April 21, 2024 • 7:12AM

Další recept

April 21, 2024 • 8:10AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu